Pälssvård Schnauzer

 

En schnauzer ska trimmas. En rätt skött päls släpper mycket lite till inget hår alls (om den får bra mat). Vardags skötseln är mycket lätt. De flesta schnauzer ägare lär sig snabbt att till husbehov själva ansa sin hund. Det kan däremot vara lite svårare och ta lite längre tid att få dem i bra utställningsskick. Man kan här ta hjälp av sin uppfödare eller gå på trimkurs och om man inte vill göra det själv kan man självklart lämna in hunden på ett hundtrim.

 

Min personliga erfarenhet är att Schnauzer blir gråaktig i färgen om man rakar dem. 

Vanligast är att man trimmar sin schnauzer vilket innebär att man drar loss pälsen för hand inte maskinklippning. Detta är en ganska jobbig procedur men resultatet blir mycket snyggt. Första gångerna detta görs bör man definitivt be om hjälp från en person som gör detta ofta och är duktig på det. Första trimningen av din valp hjälper jag dig gärna dig  och det skall göras när valpen är mellan 3-5månader. 

Vi trimmar våra hundar själv och vi hjälper även våra valpköpare om dom behöver hjälp med trimning. Om ni känner att ni vill skaffa er egen trimmare se till att ni inte lämnar valpen själv hos trimmaren de första gångerna det finns vissa personer som inte är allt för snäll mot din hund när du inte är där som tur är dom väldigt få.