Intresserad av att bli Fodervärd?

 

Om man håller på med avel behöver man tikar att avla på. För att få en varierad avel utan inavel behövs tikar med olika stamtavlor. Jag önskade att jag kunde ha fler hundar hemma men tyvärr så går inte det min tid skulle inte räcka till åt alla. Därför så har vi det underbara alternativet av fodervärdar. På så sätt får hunden en familj som ger den den uppmärksamhet och kärlek som den förtjänar och jag kan bedriva en seriös avel med olika tikar och samtidigt hjälpa och stötta min foderfamilj. Detsamma gäller ju också för hanar som ska användas i aveln.


Att vara fodervärd

Det finns två olika typer av fodervärds avtal, helfoder och halvfoder. Jag använder mig bara av halvfodervärds avtal då jag tycker att det är det bästa både för mig och fodervärden. Vad innebär då avtalet halvfoder? det innebär att du som köpare betalar halva priset för en valp och jag som uppfödare är berättigad att ta en kull valpar på denna tik. När det gäller hanhundar så betalar du som köpare halva priset och jag rätten till tre parningar.


Som fodervärd kan man vara säker på att jag valt ut den hund jag tror mest på. Jag hjälper naturligtvis alla mina valpköpare men en fodertik är extra viktig eftersom den ska användas i min avel. Jag sköter också all trimning på denna hund tills den uppnått ålder 2år gratis och jag ställer ut den och meriterar den åt er, är det så att ni själva vill ställa ut valpen så hjälper jag er med tips och råd. Vill ni träffa några av våra fodervärdar för att få reda på vad det handlar om så kan ni bara höra av er så ser jag till att ni får kontakt med dem.


Vi vill att blivande fodervärdar bor i Västra Götaland gärna nära oss.

Vi följer självklart SKK:s regler.


 

Låter det intressant så skriv några rader på mailen och berätta om er själva och varför ni vill ha en hund på foder. Lämna namn, adress och telefonnummer så hör jag av mig.